HyperLMS stabilește tonul educației, fiind conceput pentru a ajuta profesorii să se conecteze cu elevii lor dincolo de clasă tradițională, să exploreze conținut educațional cu valoare adăugată într-un mod interactiv (webinarii, obiecte de învățare multimedia, biblioteca virtuală, laboratoare virtuale, instrumente PBL).

HyperLMS este un sistem interactiv de învățare care reunește profesorii și studenții sub umbrela obiectivelor comune de diseminare și implementare a unor cunoștințe bazate pe concepte și instrumente de învățare colaborativă.

Această soluție dă o nouă direcție educației întrucât oferă suport pentru programele școlare, academice și/sau postuniversitare, respectiv  contribuie la adaptarea în mod dinamic a programelor de mentorat și tutoriat la diferite niveluri educaționale. Nu în ultimul rând, permite susținerea activităților de formare sau reconversie profesională și dezvoltare de carieră, precum certificări ale diferitelor competențe.

Produsul de față permite combinarea unor forme de învățare, de la studiu individual la învățare colaborativă sincronă, datorită unui set de instrumente avansate precum:

  • clasa hibridă;
  • biblioteca multimedia;
  • webinarii;
  • instrumente de evaluare;
  • laborator virtual;
  • jocuri educaționale.

Mai mult, HyperLMS are și o componentă de Multimedia Authoring care integrează setul de instrumente pentru managementul conținutului multimedia și furnizarea lui în format compact. Aceste instrumente iau forme diferite în funcție de domeniul de aplicabilitate: Course Authoring Tool sau HyperBook pentru educație și formare profesională, respectiv Multimedia Authoring Tool în dezvoltarea conținutului multimedia interactiv.